Borislav Miljanović: Digitalna transformacija

PR agencije u komunikacijsku grupaciju

Dr Borislav Miljanović je profesionalac, koji je 25 godina prisutan na regionalnoj komunikacijskoj sceni. Osnivač je i CEO agencije Represent System koja posluje u cijelom regionu. U svom izlaganju kratko će se osvrnuti na sve promjene koje su se dešavale u svijetu i biznisu od 2000-te godine do danas, ističući važnost prihvatanja promjena i shvatanja u kojem pravcu bi biznisi trebalo da se razvijaju. Predstaviće i odgovor agencije Represent System na promjene – Contento, platformu za sveobuhvatni pristup kreiranju, distribuciji i mjerenju sadržaja na internetu.

Dr Borislav Miljanović osnivač je i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System, koju čine specijalizovane agencije u oblasti odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija Represent Communications u Beogradu, Podgorici, Skoplju i Banjaluci, poslovni portal i magazin BizLife, redakcija za kreiranje sadržaja The Content Studio, startap u oblasti digitalnog oglašavanja Native network i platforma za analitiku sadržaja na internetu Digital Element. Borislav Miljanović je pokrenuo i Londonsku školu za odnose sa javnošću (LSPR) u regionu, prvu specijalizovanu školu kroz koju je do danas prošlo 23 generacije stručnjaka iz ove oblasti. Prije nego što je stao na čelo Represent Systema, dr Borislav Miljanović je više od deset godina radio kao novinar i urednik brojnih medija.

Zaslužan je za osnivanje službe za odnose sa javnošću BK grupe, te bio prvi zvanični predstavnik za odnose sa javnošću NjKV prestolonasljednika Aleksandra Drugog. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a potom stekao zvanje magistra, odnosno doktora komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Dobitnik je nagrade za lični doprinos u oblasti komunikacija, koje su mu dodijelile kolege iz struke – Društvo Srbije za odnose s javnošću. Za razvoj marketinške misli dobio je nagradu od agencije Taboo, specijalizovanog časopisa za marketinške komunikacije. Njegov doprinos u razvoju PR struke priznat je i u regionu nagradom Pro.PR Awards. Posvećen je primjeni novih tehnologija u komunikacijskoj industriji.