Krizni PR i društvene mreže:

Zašto šutnja nije zlato?

Dobra komunikacija je važna u danima kad sve ide dobro, ali još važnija u danima kada stvari krenu nizbrdo.

Iako se krize oduvijek događaju, napretkom tehnologije i društvenih mreža postale su izraženije i opasnije nego ikad. Šutnja je prestala biti zlato, a pred sve većim auditorijem koji želi informacije odmah i sada, njezinu poziciju je zauzela spremnost da se na krizne situacije odgovori na pravi način.

Ljubica Soldo ispred Degordian tima će na Play Media Day 03 otkriti koji su aspekti krize na društvenim mrežama, kako se s njima nositi te čemu nas sve mogu naučiti primjeri domaćih, ali i svjetskih poznatih brandova. Pobrinite se da vaša kompanija ovakve situacije dočeka spremna, a da vaš brend iz krize izađe kao pobjednik.

Ljubica Soldo, po zvanju je magistar ekonomije. Nakon diplome pridružila se timu agencije Degordian, jedne od vodećih agencija na polju digitalnog marketinga u Bosni i Hercegovini. Na poziciji Account executive već 4 godine, zajedno sa svojim timom, vodi digitalne marketinške kampanje i projekte, prati i analizira njihove učinke, te kreira strategije nastupa na digitalnom tržištu za klijente poput dm drogerie markt BiH, Dr. Oetker, Raiffeisen bank BIH, Dukat, President, Telemach, Mepas Mall, Techno Shop, i mnoge druge.