Maja Rakovic:

Da li je radio pobijedio internet?

Kada se pojavila televizija svi su govorili da je radiju došao kraj! Isto se dogodilo i sa pojavom interneta! Ipak, internet je radiju samo dao krila i doslovno mu otvorio vrata svijeta. Danas se lokalna radio stanica može slušati u svakom kraju planete, i obično nas samo jedan klik dijeli od toga.

Ipak, kakav je to radio po mjeri interneta? Kako napraviti uspješan radijski format po kriterijumima savremenog čovjeka i njegovih potreba, kako funkcioniše svjetska savremena radio stanica i na koji način je promovisati kako bi doprla do što većeg broja ljudi?

Na sva ova pitanja na Play Media Day 03 odgovoriće nam Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija i predsjednica radijskog udruženja RAB Srbija, koja će nam dati najbolji uvid u radijsku scenu Balkana.

Maja Rakovic je rođena 25. januara 1960. u Beogradu, a diplomirala je na Filozofskom fakultetu na Odsjeku za filozofiju i sociologiju. Na poziciji direktorice i glavne i odgovorne urednice Naxi radija je od njegovog osnivanja, 1994. godine. Višegodišnje iskustvo stečeno u radu u Saveznom zavodu za statistiku, Maja je iskoristila da osmisli jedinstvenu programsku šemu i koncepciju, koje su Naxi radio učinili najslušanijim na našim prostorima. Autorka je brojnih radio emisija, a na njenu inicijativu Naxi radio postaje partner BBC i Deutche Welle. Od 2010. godine je predsjednica Udruženja radio stanica RAB Srbija i organizatorka Radio dana Srbije.

Vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija Maja Rakovic dobitnica je nagrade RSG radija iz Sarajeva za doprinos poboljšanju regionalne medijske saradnje. U okviru akcije „Ljudi za novo vreme“, medijska kuća „Ani pres“ i Plus radio iz Pirota, uz podršku lokalne samouprave Pirota dodijelili su priznanje „Iskorak“ Maji Rakovic kao predsjednici udruženja RAB Srbija 2015. godine. Dobila je i priznanje “Cvet uspeha za ženu zmaja – specijalno priznanje za uspešan poslovni model”.