Nikola Jokić:

„Vodič kroz blockchain za bezbrižne“

Na raskrsnici između tehnologije, ekonomije, društvenih struktura, matematike i kriptografije našao se blockchain. Nikola Jokić, osnivač i CTO – Digital Assets Power Play, Zagreb će na Play Media Day 03 održati predavanje “Vodič kroz blockchain za bezbrižne”, kojim će pokušati približiti blockchain tehnologiju i njene primjene u stvarnom životu.

“Pridružite nam se u demistifikaciji pojma blockchain na Play Media Day gdje ćemo svi naučiti nešto više i zajedno na bezbrižan način istražiti kako iskorisiti tehnologiju u svrhu poboljšanja kvalitete naših života”, istakao je Jokić.

Virtuelne valute poput bitcoina, ethereuma i litecoina već su dobro poznate, a stručnjaci vjeruju kako bi u 2018. godini, mogli ući i u redovniju upotrebu. Ali, osim što unose novosti na finansijskom tržištu, tehnologije koje se razvijaju u pozadini virtuelnih valuta mogle bi podstaći dalji razvoj kibernetičke bezbjednosti, pohrane podataka, cloud computing i Internet of Things.

Jedna od takvih tehnologija je i blockchain koji je svoju primjenu našao i na drugim područjima, daleko od virtuelnih valuta. 2018. proglašena je godinom blockchaina i trebala bi donijeti sve više proizvoda temeljenih na blockchain tehnologiji, ali i njenu širu upotrebu u drugim industrijama. Govori se da je ova novina u svijetu IT-a „revolucionarna tehnologija koja je sve učinila mogućim”. Predviđa se da će i blockchain, baš kao intenet, dodatno promijeniti naš život, tako da ga istražuju naročito banke, ali i vlade mnogih država, te da će blockchain u narednih pet do deset godina promjeniti mnoge industrije.

Nikola Jokić je osnivač i CTO – Digital Assets Power Play, prvi hrvatski ICO sa sadašnjim tržišnim pokrićem preko 29 miliona dolara, član upravnog odbora i suosnivač Hrvatske unije za blokchain & cryptocurrencies.
Nikola je profesionalni “Jack of all trades”, otac dvoje djece, nesvršeni student sa 6 godina kombinovanih studija fizike i ekonomije, amaterski astronom, tvorac igara, DJ, padobranac sa 24 skoka, preduzetnik, povremeni bubnjar usmjeren na razvoj distributivnih sistema i hiper-entuzijasta o tokenizovanoj budućnosti povjerenja.
Dolazi u Banjaluku da priča o životu, blockchain-u, ljudima i tehnologiji.

Regionalni komunikacijski događaj – Play Media Day 03 će se održati 8. juna 2018. godine u Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjaluci. Detalje o kotizacijama, kao i o samom događaju, programu i predavačima, možete pronaći na stranici www.playmediaday.com.
Iskoristite priliku i do 10. aprila obezbijedite kotizaciju po 30% nižoj cijeni.
Ne propustite jedinstven spoj edukacije i zabave! Komunikacija je beskonačna! Vidimo se na Play Media Day 03.