Ole Huld

Ole Huld

Ole Huld

Crossmedia Project Manager | Danska

Ole Huld je nazavisni cross-media producent, programer i društveni pripovjedač sa sjedištem u Kopenhagenu. Kreirao je nagrađene projekte za Dansku radiodifuznu korporaciju, a trenutno radi za dansku TV2 medijsku kuću. Sarađivao je sa većim dijelom danskih kulturnih institucija.
Njegovi projekti imaju širok raspon, i bez obzira radi li se o umjetnosti, književnosti, sportu, istoriji, transportu, kreativnosti ili ozbiljnijim temama poput usamljenosti i nasilja, uvijek pokušava da učestvuje i kreira poučno i zabavno iskustvo.
Njegov moto je „Tehnologija je cool – ali ljudi su još više cool“. To ima savršeno smisla s obzirom na to da njegovi projekti uvijek kombinuju tehnologiju sa analognim objektima i fizičkim susretima.
Pored svih projekata na kojima je radio, takođe stoji i iza kreativnog i duhovitog koncepta „GrillTennis“. Projekat koji kombinuje vintidž oblik tenisa sa umjetničkim peformansom, zabavom i ljubavlju prema ranim 80-im.
U dosadašnjoj karijeri je osvojio mnogobrojne nagrade: „Next Stop Home“ je nagrađen kao najbolji cross-media projekat, a „We Love Where You Live“ za najbolju radio promociju. Najboljim novim konceptom nagrađen je projekat „GrillTennis“od strane Danskog arhitektonskog centra, a tu su i nominacije za projekat „Next Stop Home“ na festivalima Prix Evropa i Prix Italija.