Vijesti

Drugi dan regionalnog komunikacijskog događaja Play Media Day 06, nastavio je sa serijom kvalitetnih i inspirativnih predavanja, čime se odluka organizatora da konferenciju podigne na viši nivo i organizuje dvodnevni format događaja pokazala odličnim potezom. Kroz sedam sati, koliko su se smjenjivala online i uživo predavanja u CineStar Cinema Delta Planet Banjaluka, razmijenjena su mnoga inspirativna iskustva, noviteti i aktuelnosti iz kreativne industrije, a koja su se mogla pratiti online, potpuno besplatno oba dana.

Prvi dan regionalnog komunkacijskog događaja Play Media Day 06 ispunio je visoka očekivanja i donio devet sati kvalitetnog programa o temama iz kreativne industrije. CineStar Cinemas Delta Planet Banjaluka bio je domaćin za 100 učesnika, vatrenih zaljubljenika u svijet komunikacija, dok su svi ostali čitav program mogli pratiti besplatno ONLINE na YouTube-u, Facebook stranici ili web stranici Play Media Day. Sutra, 05. juna počinje drugi dan predavanja, a svi zainteresovani mogu pratiti događaj putem pomenutih kanala komunikacije.

Sve je spremno za početak dvodnevnog regionalnog komunikacijskog događaja Play Media Day! Događaj počinje sutra 04. juna, a održaće se u kombinovanom formatu – online besplatno za sve zainteresovane koji će konferenciju moći pratiti live na YouTube-u, Facebook stranici ili web stranici Play Media Day, kao i offline u CineStar Delta Planet Banjaluka sa ograničenim brojem gostiju. Šestu godinu zaredom funkciju direktorice programa uspješno obavlja Dijana Tepšić, koja poziva sve zainteresovane da virtuelno prisustvuju konferenciji o kojoj više mogu pročitati i na sajtu www.playmediaday.com.

U petak 04. i subotu 05. juna održaće se veliki komunikacijski događaj Play Media Day, po prvi put u kombinovanom formatu. O izazovima koje je donijela online i offline organizacija, partnerima koji su prepoznali značaj održavanja PMD šestu godinu zaredom i šta sve možemo očekivati od komunikacijske konferencije, govorio je Bojan Dragišić, izvršni direktor Play Media Day.

Koliko se vrednuje agencijski rad i kada je pravi trenutak za razgovor o povećanju agencijske naknade? Koji digitalni trendovi vladaju i šta možemo očekivati do kraja 2021. godine? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja će dati direktorka agencije Drive, Danka Trbojević, na ovogodišnjem Play Media Day-u. U susret događaju, donosimo intervju sa Dankom, vlasnicom MBA diplome za marketing komunikacije.

Vladimir Trifunović je komunikolog i marketing stručnjak, te osnivač podcasta „Dijalog“ u kojem gledaocima prenosi dobre ili loše informacije na adekvatan način, kako bi oni sami donijeli najbolje zaključke. Ideju za pokretanjem podcasta je imao duži vremenski period, a kako podcast posljednjih godina doživljava veliku popularnost, prvo u svijetu, a sada i u regionu, pokretanje „Dijalog“ podcasta je bio logičan korak. On će na ovogodišnjem Play Media Day-u podijeliti svoje iskustvo, ali i prikazati šta je podcast u praksi – kroz dijalog sa zanimljivim ljudima iz Banjaluke.

Nermina Mašala Kelić posljednjih sedam godina provodi na poziciji direktorke medijske agencije UM Sarajevo, zbog čega je imala priliku sarađivati sa velikim globalnim klijentima kao što su Coca-Cola, Master Card, H&M i mnogi drugi. Jedan od najvažnijih aspekata njene karijere je podučavanje i doprinos u stvaranju boljeg profesionalnog okruženja, zbog čega je redovna predavačica na mnogim konferencijama i seminarima, pa tako i na ovogodišnjoj konferenciji Play Media Day 06.

Iva Majstorović je dio Degordian tima već 7 godina, a danas tamo radi na poziciji employer branding direktorice. Osim što provodi strateški razvoj usluge employer brandinga, vodi klijente kroz cijeli proces izrade branda poslodavca, a najviše kroz izrade komunikacijske strategije i marketinških alata za prenošenje tih poruka. Zaljubljena je u sklad psihologije, marketinga i komunikacija, koji nosi employer branding, a više od svega voli prenositi znanje i dijeliti razmišljanja s drugima, što će i činiti na ovogodišnjem Play Media Day 06.

Šesto izdanje regionalnog komunikacijskog događaja Play Media Day, prilagodilo se trenutnoj epidemiološkoj situaciji, spojilo online i offline format, te dokazalo tačnost slogana – Komunikacija je beskonačna. Ovogodišnje izdanje će se održati 04. i 05. juna u CineStar Cinemas Delta Planet Banja Luka sa ograničenim brojem učesnika, ali i online i to potpuno besplatno za sve učesnike, koji žele biti dio komunikacijske i kreativne industrije. POZNATA SU IMENA 12 PREDAVAČA, koji će svoja znanja i iskustva podijeliti sa svim kreativcima, koji nemaju namjeru da prestanu sa učenjem i sticanjem novih vještina.

Počinje „Ultra Unique“ – novi edukativni projekat, koji će činiti tromjesečni niz edukacija, koje će okupiti 20 mladih lidera iz bh. lokalnih zajednica – predstavnika medija, youtubera, podcastera, kojima je potrebna dodatna edukacija i osnaživanje. Tokom maja, juna i jula organizator događaja Play Team će održati korisne edukacije uz pomoć kojih će učesnici unaprijediti svoje vještine i znanja, kao i prakse, te tako postati konkurentniji na tržištu, privući pažnju javnosti i publike i kreirati još kvalitetniji sadržaj.

Izazovno vrijeme u kojem se trenutno nalazimo zaustavilo je mnogobrojne događaje iz kreativne industrije u plasiranju novih sadržaja, ali ne i Play Media Day, koji će se ove godine po šesti put održati u kombinovanom online i offline formatu 04. i 05. juna. Regionalni komunikacijski događaj će se ove godine održati u CineStar Cinemas Delta Planet Banja Luka sa ograničenim brojem učesnika, kao i online i to potpuno besplatno za sve učesnike koji su dio komunikacijske i kreativne industrije.

Peti po redu, a prvi online, ovogodišnji Play Media Day položio je i ove godine ispit i dobio čistu desetku, kada je riječ o inovativnosti, autentičnosti, hrabrosti, kao i zabavi i edukaciji. Cjelodnevno druženje stručnjaka iz svih krajeva svijeta, učesnicima je omogućilo da iz udobnosti svog doma ili kancelarije, plove sa jednog kraja svijeta na drugi, u potrazi za relevantim i konkretnim znanjima, iskustvima i praksama, koji će im pomoći u njihovom poslovanju.

Do petog izdanja Play Media Day konferencije, koja će se ove godine po prvi put održati u online formatu, ostao je još jedan dan. U petak 05. juna Play Media Day 05 online konferencija, postaje žarište kreativnosti, zabave, edukacije, praktičnih savjeta i primjera iz kreativne industrije. 26 predavača i panelista, koji su vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, govoriće o najaktuelnijim i najrelevantnijim temama današnjice. Play Media Day konferencija publici nudi 12 sati bogatog programa.

Nikolina Andrić je homompreneur – majka, koja razvija svoj biznis online od kuće. Autorka je tromjesečnog online programa „Vakademija“, koji pomaže ženama da postanu virtuelne asistentkinje. Do sada je promijenila živote više od 100 žena, koje su prošle kroz program i pronašle svoje mjesto u online svijetu. Njen ultimativni cilj je da pokaže drugim ženama da je moguće da imaju oboje – i porodicu i karijeru, te da ih podrži na tom putu. Autorka je podkasta „Vreme je za Vas“, a 2019. godine je bila polaznica Digital Course Academy, gdje je izabrana za affiliate partnerku čuvene Amy Porterfield, svjetske stručnjakinje za marketing. Na ovogodišnjoj Play Media Day online konferenciji će podijeliti svoje iskustvo, koje je stekla proteklih godina kao homompreneur.

Anamarija Vuić je trenutno zaposlena na poziciji „Account Executive“ u agenciji „Señor“, a nakon studija psihologije, ideju o stvaranju boljeg svijeta je počela realizovati u nevladinom sektoru – oblasti dječijih prava. Iskustvo dugo 9 godina u volontiranju i radu u „Hrabrom telefonu“, doveli su je do sadašnjeg posla, koji je miks mnogo različitih zadataka u kojima uživa. Na Play Media Day 05, 05. juna će govoriti kako svoja znanja iz psihologije, koristi u poslovnim projektima, te o značaju etike u oglašavanju.

Ljubica Vukčević je „Head of Research & Insight u Direct Media United Solution“ agenciji, a u prethodnih 10 godina imala je sreću da radi u jednom od najvećih globalnih lanaca „Omnicom media group“ London, kao „Research manager“ za Evropu, Bliski Istok i Afriku, a zatim i za najveću komunikacijsku agenciju u Adriatic regiji „Direct Media United Solutions“.
Takođe je profesorka na Fakultetu dramskih umjetnosti, autorka mnogih članaka za Netokraciju, Media Marketing, Advertiser Srbija i još drugih marketinških magazina, kao i govornica na mnogobrojnim konferencijama i forumima širom Evrope. Uz ovakvo iskustvo, s pravom je jedna od predavačica na ovogodišnjem Play Media Day-u, koji će se održati petog juna u online formatu.

Ovogodišnja Play Media Day online konferencija donosi panel o influenser marketingu u vrijeme globalne krize, na kojem će publika 5. juna, moći čuti neke od najuticajnijih regionalnih influensera o iskustvima koja su stekli tokom trajanja pandemije i globalne krize. Dunja Jovanić, koja stoji iza profila imfashionbabe, Erna Saljević, poznatija kao divaisback, muzičarka i medijska ličnost Ida Prester, Branislava Antović – autorka bloga “Brana’s Divine World” i Milan Maglov, marketinški stručnjak čine ekipu koja će na dvosatnom panelu, podijeliti svoje utiske, znanja i savjete, te otkriti kako je globalna kriza uticala na njihov privatni i poslovni život, i još mnogo korisnih informacija, koje će publici otkriti 5. juna.

Peter Brennan je nagrađivani grafički dizajner sa bogatom karijerom i zavidnim obrazovanjem, koji će na ovogodišnjoj Play Media Day 05 online konferenciji, svoje iskustvo i znanje nesebično podijeliti sa publikom. Osnivač je i kreativni direktor agencije „Electric And Analog“, iza sebe ima 20 godina rada u kreativnoj industriji na 3 kontinenta, a može se pohvaliti činjenicom, da je sarađivao sa klijentima sa svih strana svijeta. Posao kojim se bavi, donio mu je mnoštvo nevjerovatnih situacija – a one najnajzanimljivije će podijeliti na online konferenciji 5. juna.

Dženeta Schitton je pravnica i ekonomistkinja iz Sarajeva, koja više od 15 godina gradi karijeru u inostranstvu. Pravo je završila na slovenačkom Evropskom pravnom fakultetu, a nakon završenih postdiplomskih studija i nekoliko godina radnog iskustva u Sloveniji, posao ju je odveo u Austriju. Posljednjih nekoliko godina se aktivno bavi lifestyle bloggingom, koji joj je poslužio kao praktični projekat za analiziranje svijeta influenser marketinga sa pravne i marketinške strane. Osnivačica je bloga glowhunters.com, gdje objedinjuje ljubav prema pisanju, fotografiji i video produkciji, sa marketinškim i pravnim analizama modernog svijeta digitalnih medija. Dženeta ne krije zadovoljstvo, što će ove godine prvi put u Bosni i Hercegovini na 5. Play Media Day-u imati priliku govoriti o transparentnosti u oglašavanju, te koristima koje kompanija i influenser, imaju ukoliko se odluče da na transparentan način sarađuju.

Ovogodišnji peti Play Media Day, kao što je već poznato, dolazi u novom formatu, te će regionalni komunikacijski događaj, biti održan 05. juna kao cjelodnevna online konferencija. Prilagođavanje novoj situaciji organizatorima je bilo veoma izazovno, ali vjeruju da su donijeli dobru odluku, kada su se opredijelili da predstojeći događaj održe u online formatu. Dijana Tepšić, direktorica programa, govorila je o izazovima sa kojima se cijeli tim susretao u protekla dva mjeseca, ali i volji i želji da se događaj ipak održi, čime su još jednom dokazali da je komunikacija zaista beskonačna.

Jubilarni, peti Play Media Day održaće se 05. juna 2020. godine, kako je i planirano, ali u nešto drugačijem formatu. Imajući u vidu trenutnu situaciju, te da će i početkom juna biti određene mjere na snazi, kada su u pitanju javna okupljanja, organizatori su odlučili da 5. izdanje najvećeg komunikacijskog događaja u Bosni i Hercegovini, bude održano kao cjelodnevna online konferencija.

Veliki peti regionalni komunikacijski događaj, Play Media Day, održaće se za tačno tri mjeseca, 5. juna 2020. godine, na već dobro poznatoj lokaciji, u Cinestar 4DX Delta Planet Banja Luka. Ovaj put donosimo imena 6 novih potvrđenih predavačica na konferenciji, koja će od Banjaluke na jedan dan napraviti grad, koji predvodi regionalnu kreativnu industriju. Nimalo slučajno, u susret 8. martu, predstavljamo 6 moćnih, uspješnih i snažnih žena, koje će na Play Media Day-u, kroz svoje životne primjere pokazati, moć žena u svijetu kreativne industrije.

Diederik van Middelkoop je kreativni direktor i partner u Amp.Amsterdam, agenciji koja je specijalizovana za zvučno brendiranje, muzičku produkciju i kontrolu muzike. Navikao je da radi sa napoznatijim svjetskim brendovima iz različitih sfera, poput kompanija Samsung, Google, Nike, Adidas, Coca-Cola, Heineken, Audi, Qatar Airways, ali i za mnoge druge brendove.

Craig Black je grafički dizajn zavolio preko fudbala, a sve što danas stvara nastaje iz njegove ljubavi i strasti prema dizajnu.
Craig Black je čovjek, koji je privukao pažnju vodećih ljudi u kreativnoj industriji svojim talentom, posebnošću, upornošću i radom. Posljednjih nekoliko godina, nijedna kreativna konferencija globalnih razmjera nije prošla bez njegovih ultra zanimljivih govora i predavanja, a njegov rad se može sresti širom svijeta, od Londona i Barselone, do Sidneja i Dubaija.

Igor Mladinović je glavni kreativni direktor vodeće hrvatske reklamne agencije Imago Ogilvy, prve hrvatske agencije koja je osvojila Lava u Kanu. Posljednjih 15 godina uspješno plovi reklamnim vodama, iako fakultetska diploma koju posjeduje nema veze sa kreativnom industrijom.

Peti po redu Play Media Day, potrudiće se da pruži priliku regionu da čuje najbolje predavače i trendove, kada je riječ o kreativnoj industriji. Zato će se ove godine u ulozi jednog od predavača naći i izvrstan danski crossmedia producent, programer i govornik Ole Huld, koji iza sebe ima višegodišnje iskustvo u različitim medijima.

Ona se nalazi se na Forbsovoj listi „30 ispod 30“ najuspješnijih mladih ljudi na svijetu i dolazi na ovogodišnji peti Play Media Day!

Jubilarni, peti Play Media Day održaće se 05. 06. 2020. godine u Cinestar 4DX Delta Planetu, kada će Banjaluka ponovo na jedan dan postati regionalni komunikacijski centar i okupiti predstavnike najvećih regionalnih kompanija, agencija i medijskih kuća. Najveći komunikacijski događaj u Bosni i Hercegovini sa više od 1000 domaćih i regionalnih učesnika i oko 40 predavača i panelista, ove godine se vraća još veći i bolji, da dokaže ono što već godinama propagira – da je komunikacija beskonačna.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 04, okupio je 07. juna u Banjaluci, oko 1000 domaćih i regionalnih posjetilaca. Predstavnici medija, kompanija, kreativnih agencija, institucija, ali i mnogobrojni studenti, nisu krili oduševljenje bogatim programom događaja. 18 predavanja i 4 panela odvijali su u tri konferencijska prostora prepuna posjetilaca u CineStar 4DX Delta Planet Banja Luka.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 04, počeo je danas u Banjaluci u CineStar 4DX Delta Planet. Program se paralelno odvija u tri konferencijske sale – Uran, Merkur i Jupiter, a koje prisutnima nude ukupno četiri atraktivna panela, kao i 18 predavanja vrhunskih stranih, regionalnih i domaćih stručnjaka, uz mnoštvo dodatnih sadržaja za sve posjetioce.

U toku su posljednje pripreme za početak regionalnog komunikacijskog događaja Play Media Day 04, koji će se sutra održati u CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci! Ovaj sada već prepoznatljiv edukativni događaj će na jednom mjestu okupiti predstavnike najuticajnijih regionalnih i domaćih medijskih kuća, kreativnih agencija i kompanija, koji će Banjaluku na jedan dan pozicionirati kao centar kreativne industrije regiona! Play Team, organizator događaja pripremio je najbolji program do sada, sa oko 40 predavača i panelista!

Ovog petka, 07. juna Play Media Day 04 će okupiti predstavnike najuticajnijih regionalnih i domaćih medijskih kuća, kreativnih agencija i kompanija, koji će Banjaluku na jedan dan pozicionirati kao centar kreativne industrije regiona! Regionalni komunikacijski događaj predstavlja najbolji program do sada, sa oko 40 predavača i panelista, na novoj atraktivnoj lokaciji CineStar 4DX Delta Planet!

Grad Banjaluka će 07. juna postati centar kreativne industrije regiona! Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 04 će predstaviti najbolji program do sada, sa oko 40 predavača i panelista, na novoj atraktivnoj lokaciji CineStar 4DX Delta Planet! Veliko interesovanje učesnika pokazalo je da će ovogodišnji događaj okupiti predstavnike najvećih kompanija i kreativnih agencija na jednom mjestu.

Četvrti Play Media Day će se održati u Banjaluci 07. juna 2019. godine u CineStar Delta Planet, te će svim učesnicima ponuditi najbolji program do sada uz mnoštvo atraktivnih tema iz oblasti kreativne industrije! Organizator događaja, kreativna agencija Play Team, ove godine odlučila je da posjetiocima omogući potpuno novi doživljaj u jednom od najljepših i najmodernijih multipleksa u regionu. Dio programa će biti 40 stranih, regionalnih i domaćih stručnjaka, a očekuje se prisustvo oko 1000 učesnika iz BiH, regiona i svijeta.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day po četvrti put će se održati u Banjaluci 07. juna 2019. godine, a svim učesnicima će ponuditi najbolji program do sada! Nova atraktivna lokacija održavanja događaja je multipleks CineStar u Banjaluci, koji će uskoro otvoriti vrata posjetiocima u okviru Delta Planet centra.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 03, koji je održan 08. juna u Banjaluci, pripremio je mnogo aktivacija i poklona za učesnike, koje su obezbijedili partneri ovogodišnjeg događaja! Play & Win dio programa obradovao je mnogobrojne posjetioce, koji su iskreno bili iznenađeni poklonima.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 03, okupio je 08. juna u Banjaluci, više od 500 predstavnika medija, kompanija, kreativnih agencija, institucija, ali i mnogobrojnih studenata, koji su u Muzeju savremene umjetnosti RS pratili predavanja, radionice i panele, više od 30 svjetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka.

Ljeto počinje nakon Play Media Day 03! Spakujte svoje kofere i obradujte vama dragu osobu! Uživajte u divnom ambijentu i kreirajte nove uspomene za pamćenje.

Ovaj događaj iz godine u godinu privlači sve više studenata, kako iz BiH, tako i iz regiona, a kompanija Mtel, koja je partner događaja, za najsrećnija tri studenta ili studentkinje poklanja kotizaciju!

Ne propustite jedinstven spoj edukacije i zabave na Play Media Day 03!

Iva će prisutnim učesnicima otkriti kako različiti oglašivački kanali rade zajedno prema istoj kampanji ili poslovnom cilju i zašto bi kompanije uvijek trebale razmotriti kombinovanje kanala kako bi pokrile putovanje potrošača i mikro-trenutke.

Kada se pojavila televizija svi su govorili da je radiju došao kraj! Isto se dogodilo i sa pojavom interneta! Ipak, internet je radiju samo dao krila i doslovno mu otvorio vrata svijeta.

Teleklik – Internet & Solution Provider je i ove godine podržao održavanje regionalnog komunikacijskog događaja Play Media Day.

Play Media Day 03 predstavlja tri panel diskusije koje će privući veliku pažnju posjetilaca regionalnog komunikacijskog događaja 08. juna u Banjaluci.

Svi posjetioci koji budu dio događaja Play Media Day 03, koji se održava 08. juna u Banjaluci, imaće priliku da osvoje oficijelni telefon događaja – Huawei P20!

Iako se krize oduvijek događaju, napretkom tehnologije i društvenih mreža postale su izraženije i opasnije nego ikad. Šutnja je prestala biti zlato, a pred sve većim auditorijem koji želi informacije odmah i sada, njezinu poziciju je zauzela spremnost da se na krizne situacije odgovori na pravi način.

Pored toga što je predavač, autor i trener, Jean – Christophe Bonis je francuski futurista i vječni lovac na inovativne projekte.

Kako dizajner može razmišljati o vremenu u kojem živi, naučiti kako ne biti zloupotrebljen, kako razlikovati dobro od lošeg, istražiti kako ispoljiti svoju kreativnost kada nemaš naručioca, nego samo svoju ličnu potrebu da progovoriš iz sveg glasa?! Ukratko, zapitati se: Kako biti dizajner u ova izazovna vremena?!

Marketing stručnjak iz Pristop Grupacije objasniće nam, na Play Media Day 03, zašto je kreativnost važnija više nego ikada, kao i šta ta nova kreativnost zahtijeva od nas i kuda ide.

Osnivač i CEO agencije Represent System će se osvrnuti na sve promjene koje su se dešavale u svijetu i biznisu od 2000-te godine do danas.

Regionalni komunikacijski događaj “Play Media Day”, predstavljen je od 15-17. aprila na Zlatiboru u okviru proljećne konferencije “Radio dani”, koju organizuje RAB Srbija.

Od digitalnog marketinga očekivali smo mnogo. A šta smo dobili? Postoji li danas digitalna agencija? Ako postoji, šta je ona i koja je njena uloga? Ima li ona kao takva budućnost?

Play Team i Prointer pozivaju blogere iz Bosne i Hercegovine i regiona da se prijave i postanu dio Play Media Day digital tima!

Zajedno sa zvaničnim coworking partnerom Smart Office, omogućili smo boravak i rad u ovom atraktivnom prostoru svim učesnicima Play Media Day 03.

Najsrećniji posjetioci na Play Media Day 03 imaće priliku da osvoje poklon kurseve, koje će obezbijediti LINK group.

Nikola Jokić, osnivač i CTO – Digital Assets Power Play, Zagreb će na Play Media Day 03 održati predavanje “Vodič kroz blockchain za bezbrižne”, kojim će pokušati približiti blockchain tehnologiju i njene primjene u stvarnom životu.

Dvojac agencije “Snask” iz Štokholma Fredrik Öst i Erik Kockum na Play Media Day 03 će održati inspirativno predavanje i otkriti nam tajnu uspjeha projekata koje su realizovali za velike svjetske kompanije.

Predstavljen prvi dio programa Regionalnog komunikacijskog događaja

Veliko interesovanje studenata za ovogodišnji događaj u Banjaluci!

Play Media Day 03 – Regionalni komunikacijski događaj, održaće se 8. juna 2018. godine u prostoru Muzeja savremene umjetnosti RS u Banjaluci i okupiće na jednom mjestu predstavnike regionalnih kompanija i agencija, kao i medijskih kuća.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 ispunio je očekivanja oko 500 učesnika, ali i predavača i panelista koji su u Banjaluci razmijenili znanje i ostvarili nova poznanstva.

Prijavi se na Play Media Day Newsletter

© 2021 Play Media Day. Sva prava zadržana. Organizacija PLAY TEAM