Iva Obrovac: Uspješno kombinovanje

kanala digitalnih marketing kampanja!

Iva Obrovac vodi marketing tim agencije 404 iz Zagreba, a na ovogodišnjem Play Media Day 03 otkriće nam kako planirati uspješno kombinovanje kanala digitalnih marketing kampanja. Iva će prisutnim učesnicima otkriti kako različiti oglašivački kanali rade zajedno prema istoj kampanji ili poslovnom cilju i zašto bi kompanije uvijek trebale razmotriti kombinovanje kanala kako bi pokrile putovanje potrošača i mikro-trenutke.

Fokus predavanja je postaviti na definisanje strategije digitalnog oglašavanja putem marketinškog okvira za koji biste uvijek trebali predefinisati različite taktike, oglase i ciljanje za različite faze potrošačkog iskustva. Danas mnoge kompanije samo pokrivaju “učinite” fazu i ne pokrivaju druge faze. Što se prije počnete povezivati s vašim klijentima, prije će početi afinitet robne marke. Iva će pričati i o oglasima, kanalima, ciljanju i kako ispravno postaviti KPI. Na kraju će podijeliti nekoliko savjeta o tome šta učiniti ako vaša kampanja radi dobro ili uopšte ne radi.

Iva Obrovac posjeduje preko pet godina radnog iskustva u digitalnom marketingu. Od 2015. godine je Google certifikovana trenerica koja je vodila brojne offline i online treninge za agencije, poslovne pojedince i studente. Često je gostujuća predavačica na fakultetima i govornica na konferencijama.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 03 predstavlja preko 30 svjetskih regionalnih i domaćih predavača i panelista. Ovogodišnji događaj okuplja na jednom mjestu predstavnike domaćih i regionalnih kompanija, agencija, medijskih kuća, studenata i kreativaca.

Najnoviji trendovi, najbolja znanja, iskustva i prakse iz oblasti kreativne industrije na jednom mjestu, od strane vrhunskih stručnjaka. Play Media Day iz godine u godinu oduševljava sve veći broj domaćih i regionalnih posjetilaca. Govorimo o aktuelnim temama i trendovima iz oblasti komunikacija, PR-a, marketinga, tradicionalnih i digitalnih medija, dizajna, IT-a, kao i drugih veoma značajnih tema iz oblasti kreativne industrije.

Jedinstven spoj edukacije i zabave na jednom mjestu! Komunikacija je beskonačna!