Andrea Baba

Andrea Baba

Andrea Baba

Influencer, PR i digital menadžerka | Pioniri Communications, Srbija

Andrea Baba je influenser menadžerka u agenciji Pioniri communications.
Nakon godinu i po dana rada, nekadašnja novinarka i PR, sebe ne vidi u drugoj ulozi, a ponekad je teško proći pored nje i ne saznati neku novost iz sveta „poznatih i uticajnih”. Kada nije na poslu, onda je na Youtubu. A kada je na Youtubu, onda je i na Instagramu i na telefonu – na svemu što sadrži njenu omiljenu temu.
Andrea je po profesiji diplomirana profesorka književnosti. Ljubav prema pisanju, zamenila je ljubavlju prema uticajnima i njihovoj saradnji s brendovima. Kada je prvi put došla u agenciju Pioniri communications, sa skeptičnošću je prihvatila ideju da zajedno pokrenu sektor koji će se baviti samo influenserima. Danas može da kaže da ima jedan od najlepših zanimanja.
Pored toga što prati rad uticajnih, njihovo ponašanje i navike, Andrea ih takođe fičeruje ih sa potrebama brendova. Odnosno, pronalazi brend match između brenda i influensera.
Zašto su influenseri njen centar interesovanja i da li je influenser buduća profesija, kao I šta o poslu i saradnji s brendovima misle influenseri, čućete na panelu pod nazivom „Influenseri: Od zanimanja do novog medija”

 

Opis panela na Play Media Day 04:

Influenseri – od zanimanja do novog medija

Da li influenser postaje zanimanje budućnosti ili je to već ozbiljan biznis? Uticajni već zamjenjuju tradicionalne medije, ali da li je to zapravo njihova ambicija ili više želja da postanu poznati i slavni? Odgovore na ova pitanja, kao i na to da li je profitabilno uopšte biti influence, te šta bi uticajni posavjetovali brendove, imaćete priliku da čujete u okviru panela “Influenseri: Od zanimanja do novog medija”.