Bogdan Stevanović

Bogdan Stevanović

Bogdan Stevanović

Književnik i bloger | Blogdan

Bogdan Stevanović rođen je u Beogradu 1988. godine. Diplomirao je na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odsjeku za turizmologiju, a poslije osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni.
Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača studentske inicijative Pokaži malo da ti je stalo, humanitarnog udruženja Pruži korak i istoimene društveno odgovorne aplikacije za mobilne telefone uz pomoć koje je udruženje u 2019. godini uspjelo da obezbijedi više od pola miliona eura za pomoć djeci oboljeloj od raka. Dobitnik je Nagrade za individualni doprinos filantropiji u Srbiji za 2019. godinu koje dodjeljuje „Trag fondacija”, nagrade Hero of the year koju dodjeljuje Američka privredna komora Srbije i nagrade za Volontera godine koju dodjeljuje “Forum za odgovorno poslovanje” i „Smart kolektiv”.
Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. piše istoimeni blog koji je za nekoliko godina okupio više od 200.000 pratilaca. Njegove priče prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu. Do sada je objavio tri knjige u izdanju Vulkan izdavaštva: “Obloge od mastila” (2017), “Sa druge strane obloga” (2019) i “Ljubav uvek uspe” (2020).