Branislav Predojević

Branislav Predojević

Branislav Predojević

Novinar |

Branislav je rođen 1973. godine. Po zanimanju Hemijski tehničar za obradu nemetala i proizvodnju građevinskih materijala. Nažalost nikad se nije bavio ovim časnim pozivom, već je kao pasionirani konzument istog izabrao novinarstvo.
Neizlečivo inficiran svim oblicima pop kulture i subkulture, uz posebnu naklonost prema pulp varijantama iste poput stripa, fantastike, horora, garažnog rokenrola i sličnih devijacija…uz par hiljada napisanih tekstova u vezi s ovom oblašću. Pošto mu se nije ostvarila dječačka želja da postane Kit Ričards, Klint Istvud, ili Konan Simerijanac, ostalo mu je da utjehu nalazi slušajući, gledajući, i pišući o istim. U djelo DŽ.R.R. Martina se zaljubio čitajući sredinom 80-ih novelu „Pješčane kraljeve“, mnogo prije nego što će bradonja posati meta za pogrdne psovke razočaranih fanova koji više ne mogu čekati „Vjetrove zime“. S obzirom na to da je od 2003. godine mnoge nagovorio da počnu čitati serijal „Pjesme vatre i leda“ uz besmrtne riječi „serijal se završava brzo“ Martina donekle razumije…zbog čestih psovki na sopstveni račun. Sve mu oprašta zbog Divljana koji su sublimat njegovih opsesija da bude varvarin, koji preskače zidove sa sjekirom i bakljom u ruci, pljačka civilizovane gradove i plaši lijepe djeve, iako mu je do sada, od svega pobrojanog jedino poslednje uspješno išlo od ruke.
Trenutno radi u redakciji dnevnih novina Euroblic gdje piše za sportsku i kulturnu rubriku. A u međuvremenu doprinosi tekstovima za brojne novine, časopise i portale poput Popboksa, Bosonoge, magazina Talas i drugih.