Daniel Ackermann

Daniel Ackermann

Daniel Ackermann

Direktor i suosnivač | Degordian i Bornfight, Hrvatska

Daniel je suosnivač agencije Degordian, koja se bavi pružanjem strateško-kreativnih digitalnih rješenja i jedna je od najvećih agencija u ovom dijelu Europe s uredima u Zagrebu, Beogradu, Mostaru i Ljubljani. Od osnutka, osvajali su mnoge nagrade, a neke od njih su Deloitte Fast 50 za jednu od najbrže rastućih tehnoloških kompanija centralne Europe, Effie, SoMo Borac, MIXX i Awwwards. Osim profesionalnih nagrada, Degordian je vlasnik i 4 nagrade za najboljeg poslodavca. Iz Degordiana nastale su sestrinske tvrtke: 2014. Mediatoolkit za online monitoring, a 2018. Bornfight s fokusom na naprednu produkciju.

 

Opis predavanja na Play Media Day 04:

Od studentske klupe do firmi sa 200 zaposlenih

Daniel je osnovao Degordian s 22 godine dok je bio student. Počelo je kao projekat s prijateljima, a preraslo u ozbiljnu ageniju s nekoliko kancelarija u regionu i klijentima širom svijeta. Kako je izgledao put, šta je naučio na njemu i koje savjete ima za one koje zanima preduzetništvo, saznajte na predavanju.

 

Opis panela na Play Media Day 04:

Trendovi u agencijskom i biznis svijetu

Trendovi iz svijeta dolaze u našu regiju kasneći u prosjeku dvije godine. To i nije loše, ako znamo da dobar dio trendova ne preživi toliko vremena. U panel diskusiji ćemo pokušati odgovoriti na nekoliko pitanja. Koliko mi iz Adriatic regije doprinosimo stvaranju novih trendova, a koliko se oslanjamo na trendove koji nam dolaze iz svijeta? Da li je sve ono što je hit u svijetu, primjenjivo kod nas? Koja su to tri trenda, koja su danas aktuelna kod nas? Koliko je znanje sa kojim raspolažemo dovoljno, da bismo se upustili u osvajanje svjetskih trendova?