Dominik Šafarić

Dominik Šafarić

Dominik Šafarić

Voditelj inženjerstva i infrastrukture | Styria.AI, Hrvatska

Dominik Šafarić voditelj je tima za inženjering i infrastrukturu u odjelu Styria.AI tvrtke Styria. Zadužen je za doprinos dizajniranju, izradu prototipa i razvoj infrastrukture i sustava koji se koriste najnaprednijim algoritmima strojnog učenja za pretraživanje po sličnosti te prepoznavanje i klasifikaciju objekata.
Naslov magistra u području programskog inženjerstva stekao je na Fakultetu za znanosti Sveučilišta u Amsterdamu, u Nizozemskoj. Autor je nekoliko znanstveno-istraživačkih radova na kojima je radio u suradnji s Tehnološkim Sveučilištem u Delftu, uglavnom iz područja vlastitog interesa za distribuirane sustave, posebno sustava za obradu toka podataka i distribuiranu pohranu podataka. Kako bi svoje iskustvo i znanje podijelio sa zajednicom, redovito izlazi pred publiku na raznim konferencijama i susretima na temu programskog inženjerstva i DevOpsa.

 

Opis predavanja na Play Media Day 04:

Machine Learning: Buzzword or reality

Dominik će govoriti o modernim izazovima primjene mašinskog učenja u poslovanju i transformaciji medijske industrije putem inteligentne platforme za personalizaciju vijesti koja se koristi najnaprednijim algoritmima mašinskog učenja.