Erna Saljević

Erna Saljević

Erna Saljević

Marketing & PR manager | Consultant & Influencer, Bosna i Hercegovina

Erna Saljević je osnovnu i srednju školu završila u Baru, a od 19. godine živi u Sarajevu, gdje je studirala na FPN-u. Po profesiji je novinarka, koja već više od 6 godina uspješno posluje u kreativnoj industriji, kao marketing i PR menadžerka i konsultantkinja.
Kao gošća predavačica učestvovala je na više domaćih, ali i regionalnih kreativnih festivala, konferencija, seminara, te držala radionice na temu ženskog preduzetništva, odnosa s medijima, marketinga, važnosti izgradnje pravilne slike branda, te generalno Social Media trendova, s trenutnim fokusom na content i influencer marketing. Pomaže u mentorstvu studentima na istim i bliskim projektima.
Samo neki od projekata i brendova za koje je Erna radila su UNDP, Qatar Airways, AirSerbia, Nike, H&M, Benetton, Lancome, L’Oréal, Oriflame, Swarovski, Pandora, dm-drogerie markt, Milka…
Njena lična misija je da radi na promjenama načina, na koji ljudi međusobno komuniciraju, ali i u njihovoj konekciji sa stvarnim svijetom. Sebe opsuje kao hiperaktivnu, radoznalu, komunikativnu i druželjubivu osobu. Instagram publici je poznatija pod imenom @divaisbsack.