Ida Prester

Ida Prester

Ida Prester

Musician, TV and Festival Host | Influencer, Serbia

Ida Prester je poznato tv i muzičko lice regiona. Posljednjih 20 godina pratimo njen rad kroz razne HRT-ove emisije i njen popularni bend Lollobrigida. Prije deset godina je postala zaštitno lice Weekend media festivala i Dana komunikacija u Rovinju, Sajma turizma u Zagrebu, ali i banjalučkog Demofesta. Bila je službeno PR lice Exit festivala u Novom Sadu, Beerfesta u Beogradu, kao i brojnih MTV muzičkih emisija.
Kada je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu našla se, kako sama kaže, nespremna, u svijetu odraslih gdje su svi počeli očekivati da će se zaposliti. Nakon prvog razgovora za posao, gdje su je odbili, jer im nije trebao neko kreativan, kakva je ona, odlučila je otići u Njemačku na dvije godine. Tamo se upoznala sa sasvim drugačijim mentalitetom ljudi i kulturom.
Ako postoji osoba koja predstavlja medijsku scenu Balkana danas, onda je to nesumnjivo Ida Prester. Nasmijana, uvijek aktivna i društveno angažovana, rado je viđen gost na festivalima i konferencijama cijelog regiona, a Banjaluka je posebno željno očekuje.