Jack Murray

Jack Murray

Jack Murray

Medijski preduzetnik i inovator | MediaHQ.com, Irska

Jack je inovator medija sa preko 20 godina iskustva na najvišem nivou u irskoj komunikacijskoj industriji. Radio je u marketingu, novinarstvu i odnosima s medijima. On je bivši politički glasnogovornik i vladin savjetnik, kao i nagrađivani praktičar za korporativni PR.
2006. godine Murray je kupio Irish Media Contacts Directory. Tokom proteklih deset godina, on i njegov tim transformisali su poslovanje od tradicionalnog izdavača knjiga u dinamično online poslovanje – MediaHQ. MediaHQ je sada vodeći izdavač medijskih informacija u Irskoj i najveći organizator medijskih treninga. Od 2012.godine preko 3.000 organizacija prisustvovalo je MediaHQ događajima. Za svoj rad sa Century Homes, Murray je osvojio prvu nagradu Instituta za odnose s javnošću Irske u kategoriji „Najbolja korporativna PR kampanja“.
U 2016.godini Jack je stvorio All Good Tales, nakon što je shvatio da komunikacija ulazi u zlatno doba pripovijedanja, te da oni s najboljim pričama uspijevaju.
All Good Tales (Sve dobre priče) trenutno pomaže brojnim klijentima da ispričaju svoju priču, uključujući Ancestry, Sudocrem, DAA, Failte Ireland i još mnogo toga.
Jack je rođen u Ballinasloe-u, sada živi u Harold’s Crossu, u Dublinu sa suprugom, dvije kćeri i psom po imenu Maxi Lopez.

 

Opis predavanja na Play Media Day 04:

Kako dizajnirati savršenu priču?

Storytelling je najsnažniji način komuniciranja. Emocionalan je, evokativan i maksimalno efikasan. Kroz više od 20 godina rada u komunikacijama, Jack Murray je naučio umjetnost savršenog dizajna storytellinga. Na #PlayMediaDay04, Jack će vam otkriti tajne dizajniranja savršene priče.