Jelena Joksimović

Jelena Joksimović

Jelena Joksimović

Editor in Chief | Ljepota&Zdravlje, Bosnia and Herzegovina

Jelena Joksimović je od prvog broja, koji je izašao u februaru 2008. godine, urednica bosanskohercegovačkog izdanja magazina “Ljepota&Zdravlje” i trenutno ih broji 147. Uređivala je magazin „Gracija“, po italijanskoj licenci, magazin “Moja Beba”, po licenci iz Velike Britanije, te je bila jedno vrijeme web urednica portala ljepotaizdravlje.ba.
Od aprila 2002. do septembra 2007. godine, radila je kao novinarka i urednica u dnevnim novinama „Nezavisne novine“, gdje je prošla vatreno krštenje, od politike do muzike. Iz tog perioda, ističe uređivanje magazina „Stil“ i dnevno nekad i do deset intervjua sa predstavnicima muzičke scene. Sport je jedina rubrika za koju nije pisala.
Prije novinarstva, radila je kao medicinska sestra u Hitnoj pomoći i odjelu za hematologiju. Instruktorica je Prve pomoći i Realističkog prikaza povreda i oboljenja kao aktivistica Crvenog krsta. Završila je medicinsku školu, što objašnjava ljubav prema zdravlju i temama vezanim za prevenciju i liječenje.
Ovisnica je o putovanjima, PR seminarima i svakodnevnom učenju. Obožava homeopatiju (završila je slovenačku trogodišnju školu homeopatije „Belladona“ i ima zvanje terapeuta), akupunkturu, ajurvedu i sve što je alternativno. Redovno trči. Od svih „aktivnosti“ najviše voli da se igra sa sinom Filipom i kujicom Lili.