Laura Kurs

Laura Kurs

Laura Kurs

Creative nomad | Estonija

Laura Kurs dolazi iz Estonije, kako kaže, male zemlje smještene na dalekom sjeveru Evrope 🙂 Uskoro će napuniti 28 godina i na svoju radost može reći da danas radi kao FREELANCER (uglavnom) u komunikacijama i PR-u.
Ali ne samo to! Ona bi zapravo sebe opisala kao kreativnog nomada, jer svoje vrijeme, energiju i vještine pored komunikacija / PR takođe posvećuje oblastima kao što su event management i medijska produkcija. Trenutno vodi i svoje prve projekte stylinga, a na skromnoj bazi pruža vizuelnu savjetodavnu podršku grafičkim dizajnerima i video umjetnicima. Uglavnom radi na projektima vezanim za modu i muzičarima, uz to surađuje s jednom od najvećih medijskih agencija u Estoniji i proizvodi sadržaj za njihove različite kanale. Ovog proljetnog semestra sluša predavanje o “Komunikacijama za velike modne događaje” na Estonskoj akademiji umjetnosti.
Razlog zbog kojeg Laura voli da se predstvalja kao “Kreativni nomad” je jednostavan – radila je u oblastima kao što su TV produkcija, novinarstvo, događaji, komunikacije i moda. Postoji razlog zbog kojeg se nije odlučila za rutinu i uvijek je spremna da preuzme još jednu avanturu! Prihvatanje različitih izazovnih pozicija pomoglo joj je da shvati gdje je njena snaga i… gdje nije! Njen moto je – držite se onoga u čemu ste odlični, ali ne dopustite da se odlično pretvori u udobno!
Kao što možete vidjeti, zaista je zaronila u svijet komunikacija, novinarstva i dizajna – a ustvari je jako sretna zbog svih različitih zadataka koje je uspjela ostvariti. Biti kreativni um danas ne znači da se morate držati određene oblasti. Kada neko ima ambicije i ideje za doprinos cijeloj kreativnoj sferi onda – zašto ne!? To je ono što radi sada i uživa u najvećoj mogućoj mjeri!