Ljubica Soldo

Ljubica Soldo

Ljubica Soldo

Account executive | Degordian, Mostar

Ljubica Soldo, po zvanju je magistra ekonomije. Nakon diplome pridružila se timu agencije Degordian, jedne od vodećih agencija na polju digitalnog marketinga u Bosni i Hercegovini. Na poziciji Account executive već 4 godine, zajedno sa svojim timom, vodi digitalne marketinške kampanje i projekte, prati i analizira njihove učinke, te kreira strategije nastupa na digitalnom tržištu za klijente poput dm drogerie markt BiH, Dr. Oetker, Raiffeisen bank BIH, Dukat, President, Telemach, Mepas Mall, Techno Shop, i ostale.

Tema predavanja: Krizni PR i društvene mreže: Zašto šutnja nije zlato?

Dobra komunikacija je važna u danima kad sve ide dobro, ali još važnija u danima kada stvari krenu nizbrdo.
Iako se krize oduvijek događaju, napretkom tehnologije i društvenih mreža postale su izraženije i opasnije nego ikad. Šutnja je prestala biti zlato, a pred sve većim auditorijem koji želi informacije odmah i sada, njezinu poziciju je zauzela spremnost da se na krizne situacije odgovori na pravi način.
Saznajte koji su aspekti krize na društvenim mrežama, kako se s njima nositi te čemu nas sve mogu naučiti primjeri domaćih, ali i svjetskih poznatih brandova. Pobrinite se da vaša kompanija ovakve situacije dočeka spremna, a da vaš brand iz krize izađe kao pobjednik.