Ljubica Vukčević

Ljubica Vukčević

Ljubica Vukčević

Head of Research & Insight | Direct Media United Solutions, Srbija

Ljubica Vukčević je Head of Research & Insight u Direct Media United Solutions agenciji i gostujuća predavačica na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Iza nje stoji prestižna svjetska nagrada IAA Young Leader na globalnom nivou i decenija agencijskog iskustva u Srbiji i Engleskoj. Ljubica je pasionirana učenica uvijek u potrazi za novim trendovima, a u nekoliko posljednjih godina, često je u prilici da svoje iskustvo, dijeli sa posjetiocima regionalnih marketinških konferencija i internet portala.
Ljubica Vukčević je marketing i research profesionalka sa deceniju dugom karijerom u komunikacijskim agencijama.
Pohađala je Univerzitet Westminster u Londonu, kao i Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. U prethodnih 10 godina je imala sreće da radi u jednom od najvećih globalnih lanaca (Omnicom Media Group, London), kao research menadžerka za Evropu, Bliski Istok i Afriku, a zatim i za najveću komunikacijsku agenciju u Adriatic regiji (Direct Media United Solutions), gdje već gotovo 8 godina, kroz pozicije u account, research i insight sektorima, doprinosi rastu svojih klijenata.
Tokom 2015. godine, bila je predsjednica radne grupe za istraživanje tržista u IAB-u Srbija, a od strane Media Marketing magazine, izabrana je za jednog od 50 mladih lidera Adriatic regije. Ljubica je predavačica (AcademIAA, Fakultet dramskih umjetnosti), autorka (Netokracija, Media Marketing, Marketing Mreza, Advertiser Srbija, Nedeljnik, Bizlife, Original Magazin, Cord) i govornica (Webiz edukacija, FMCG Forum, Direct Media Akademija, Digital Communication and Publishing konferencija, Novi komunikacijski trendovi, Skoplje…)