Mirza Mustafagić

Mirza Mustafagić

Mirza Mustafagić

Direktor i osnivač | PR2M Agency, Bosna i Hercegovina

Mirza Mustafagić je mladi pravnik i influencer koji trenutno završava i Master studije i to iz oblasti Državnog i međunarodnog javnog prava na temu društvenih mreža i prava.

Pored toga, Mirza je 2018. Godine osnovao i svoju firmu PR2M Agency koja se bavi digitalnim marketingom. Mirza se social mediom bavi preko 10 godina i prva je osoba koja je na području Sjeveroistočno Bosne i Hercegovine pokrenula agenciju za digitalni marketing.

Mirza je aktivan i na svojim profilima na Instagramu i Youtube i svakodnevno se trudi kroz svoj pozitivan stav o životu i ljudima, poslati bitne poruke mladim osobama o tome kako je važno raditi na sebi i biti svoj.

Kroz svoje influencersko iskustvo surađivao je sa nekim od vodećih kompanija a H&M je upravo Mirzu izabrao kao jedinog muškog influencera u kampanji povodom otvaranja svoje prve poslovnice u Bosni Hercegovini.

2018 godine izabran je od strane SNL magazina za najutjecajniju osobu na društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini.

 

Opis panela na Play Media Day 04:

Influenseri – od zanimanja do novog medija

Da li influenser postaje zanimanje budućnosti ili je to već ozbiljan biznis? Uticajni već zamjenjuju tradicionalne medije, ali da li je to zapravo njihova ambicija ili više želja da postanu poznati i slavni? Odgovore na ova pitanja, kao i na to da li je profitabilno uopšte biti influence, te šta bi uticajni posavjetovali brendove, imaćete priliku da čujete u okviru panela “Influenseri: Od zanimanja do novog medija”.