Nika Ilčić

Nika Ilčić

Nika Ilčić

Digital influenserka @nikailcic | Hrvatska

Nika Ilčić je Youtuberka iz Hrvatske, koju je Večernji list svrstao u 100 najmoćnijih žena u Hrvatskoj.
Lično više voli da je se percipira kao nekoga ko širi pozitivu i zabavlja ljude nego kao nekoga ko ima uticaj na okolinu, no kako bilo na društvenim mrežama je prati preko 400 000 ljudi i ima veliku odgovornost radi toga, zato i svoj uticaj volim koristiti tako da u eter puštam i korisne i pametne stvari koje iskombinuje sa stručnim i pametnijim ljudima od sebe.
Kaže da je cijela priča počela prije 4,5 godina kao obična dječja dosada, davno je postojala društvena mreža ask.fm gdje su djeca mogli anonimno postavljati pitanja, a ona je odgovarala. Već tada je uspjela doći do tada respektabilnih 15 000 folovera koji su ih (nju i njene današnje kolege YouTubere) počeli nagovarati da otvorimo svoje YT kanale. Naravno da smo ih poslušali i hvala im na tome. Od samog početka imala je podršku roditelja i porodice, a najviše joj je u svemu pomogla mama koja je, kako kaže i danas njen glas razuma.
Iako je tek nedavno napunila 18 godina, prošle godine je napisala i izdala knjigu Planet Nika kojoj je prvi tiraž bio rasprodan u prvom danu tako da su prvi dan prodaje išli naručiti drugo izdanje. Jako je ponosna na to i kaže da najveća zahvala za taj projekt ide Nevenu Kepeskom i Velimiru Grgiću koji su znali, vjerovali i uspjeli ono što je malo kome uspjelo. Osim što su dokazali da djeca žele čitati, dokazali su da klasični marketinški kanali više nisu prioritet krajnjim korisnicima i dali novi značaj influenser marketingu koji svakim danom zauzima sve veći dio marketinškog kolača.

 

Opis panela na Play Media Day 04:

Influenseri – od zanimanja do novog medija

Da li influenser postaje zanimanje budućnosti ili je to već ozbiljan biznis? Uticajni već zamjenjuju tradicionalne medije, ali da li je to zapravo njihova ambicija ili više želja da postanu poznati i slavni? Odgovore na ova pitanja, kao i na to da li je profitabilno uopšte biti influence, te šta bi uticajni posavjetovali brendove, imaćete priliku da čujete u okviru panela “Influenseri: Od zanimanja do novog medija”.