Peter Hopwood

Peter Hopwood

Peter Hopwood

Global Speaker Coach, TEDx Coach | HopwoodMedia, Croatia

Peter putuje svijetom sa ciljem da pomogne ljudima da ispričaju jasnije svoje priče, sa jačim uticajem, tako što donosi veće vrijednosti njihovim idejama. Pomaže rukovodiocima, preduzetnicima, timovima i profesionalnim govornicima da razviju svoj stil govora, nastup i angažman pred publikom ili pred kamerom, kako bi ojačali svoj uticaj.
Od Dubaija, Amsterdama, Šangaja, do Njujorka, Peterove radionice i trenerske vještine veoma su tražene na globalnim digitalnim, preduzetničkim i poslovnim događajima.
Peter iza sebe ima višegodišnje globalno iskustvo kao voditelj i domaćin mnogih evenata, te je razvio opsežan svjetski porfolio kroz neke od najznačajnijih svjetskih digitalnih konferencija. Voli se nalaziti u mnogim ulogama u kojima utiče na ljude oko sebe – kao mentor, trener, voditelj događaja i voice over talent.
Do sada je živio u sedam država, a trenutna adresa mu je u Hrvatskoj u Splitu.
Peter će pričati o govorničkim i neverbalnim vještinama za sve one koji žele naučiti kvalitetno komunicirati i ponašati se pred publikom i kamerom. Govoriće o tehnikama za popravljanje govora tijela, kako bi pojedinac radio na samopouzdanju, uticaju i kako bi povećao svoju vjerodostojnost. Podijeliće korisne savjete kako svoje ideje prenijeti drugima uz povećanje njihove vrijednosti i značaja.