Tijana Tamburić

Tijana Tamburić

Tijana Tamburić

Storyteller | Forbes 30 under 30 | Female Narratives, Velika Britanija

Tijana Tamburić je suosnivačica londonske kreativne agencije Female Narratives, koja povezuje brendove sa stvarnim ženama i stvarnim pričama – pojačavajući ženske narative sa svrhom postizanja balansa sa trenutno dominantnom muškom energijom, u korist svih.
Završila je prestižni UCL koledž u Londonu, a sa 27 godina se našla na Forbsovoj listi “30 ispod 30” najuspješnijih mladih ljudi na svijetu.
Ona je kreativna direktorica, producentkinja i liderka zajednice, ali prije svega izvrsna predavačica. Priča priče kroz različite medije na inovativan način, sa ciljem da pomogne, informiše i stvori promjene koje će imati svrhu.
Nakon 10 godina uspješne karijere, svijet modelinga je napustila, jer se nije uklapala u zahtjeve koji su bili postavljeni pred nju, nije bila dovoljno mršava. Razočarana čitavim sistemom rada u modelingu, kao i reklamnim agencijama, Tijana je željela da iskoristi svoje druge vještine i strasti koje njena agencija nikada nije podražala. Zato je pokrenula kompaniju Femmale Narratives.