Predavači

Sarah Sal

Facebook Ads expert, Hootsuite & AdEspresso, Belgija

Sarah je stručnjakinja za Facebook oglase u Hootsuite & AdEspresso. Sedmocifreni iznosi utrošeni na Facebook oglase u posljednjih 10 godina dovoljno govore o njenom poslovnom uspjehu, kao i činjenica da je “vodila brigu” o poznatim kompanijama ClickFunnels i Strategyzer.

Kada je počela da radi oglašavanje za klijente, oni su se borili da zarade 0,40 dolara za svaki potrošen dolar na reklame, a nakon nekog vremena ta cifra se pomjerila na 18 dolara za svaki potrošen dolar, što je impresivan uspjeh.

Pisala je o testiranju Facebook oglasa, strategiji i izvršenju za AdEspresso, Agorapulse, Blitzmetrics, Copyhackers, ActiveCampaign, AdWeek, Jon Loomer's Power Hitters Club i sl. Sarah je čak dio legendarnog kursa za Facebook oglase 80/20 Perryja Marshalla.

Bjarte Øgrey

Direktor prodaje i generalni menadžer ”Channel Factory”, Norveška

Bjarte Øgrey je direktor prodaje i menadžer za Channel Factory u Norveškoj.

Channel Factory je globalna platforma za tehnologiju i podatke koja maksimalizuje efikasnost performansi i kontekstualnu prikladnost, pružajući kontekstualne performanse za oglašavanje na YouTube-u.

Brendovi moraju biti svjesni u kojem sadržaju i na koji način se njihov brend prikazuje na YouTubeu i u smislu podobnosti brenda i u smislu finansiranja pravog sadržaja u odnosu na njihove vrijednosti brenda.

Bjarte je 6 godina bio na poziciji direktora marketinga i istraživanja u Bauer Media Norway, potom je 2 godine bio direktor trgovine Omnicom Mediagroup u Norveškoj i 9 godina je radio kao menadžer strategije prodaje u TV3 Norveška.

David Parrish

Ekspert za kreativnu industriju, Velika Britanija

David Parrish iz kompanije „T-Shirts and Suits“ trenutno je na poziciji govornika, savjetnika, trenera i autora Međunarodne kreativne industrije i dolazi iz Velike Britanije.

David se u svojim poslovnim uspjesima vodi činjenicom da je kreativnost ključna za uspjeh preduzetnika u kreativnim industrijama. I zaista, možemo da koristimo dvije vrste kreativnosti - u proizvodima i uslugama koje pružamo, kao i u načinu na koji poslujemo. Tačnije, možemo da koristimo “a-Creativity” u studiju i “i-Creativity” u poslovnoj kancelariji.

Kao iskusan kreativni preduzetnik, sa svjetskim iskustvom, David Parrish će podijeliti svoja razmišljanja o kreativnom preduzetništvu, uvide u kreativne poslovne modele i primjere uspješnih kreativnih preduzeća širom svijeta.

Davidovi klijenti širom svijeta kažu da kao govornik kreativnih industrija inspiriše, zabavlja i motiviše kompanije, agencije za podršku i institucije, a u fokus svojih predavanja uvijek stavlja kreativnu ekonomiju, marketing, digitalnu ekonomiju i međunarodno poslovanje. Ima i direktno iskustvo pokretanja, rasta i internacionalizacije poslovanja u kreativnim, kulturnim i digitalnim industrijama.

Dario Marčac

TikTok ekspert, Hrvatska

Dario Marčac ima 26 godina i TikTok je senzacija sa više od pola miliona pratilaca, a taj broj svakodnevno raste. Okupio je zajednicu TikTok kreatora pod nazivom Crew i organizator je prvog TikTok meet-upa u Hrvatskoj. Svojim duhovitim sadržajem na spomenutoj društvenoj mreži, te brojnim izazovima kojima uveseljava mnogobrojnu publiku, Dario se istakao kao jedan od najpopularnijih domaćih TikTokera.

Povezujući TikTok s Instagramom, Dario ima više od 650 000 pratilaca, koji prate njegov sadržaj. Vodi i kanale za nekoliko brendova, koji su među prvima prepoznali snagu TikTok platforme, koja je najbrže rastuća, a čiji je koncept drugačiji od Instagrama i Facebooka. Dario se kao primjer spominje i u prvoj knjizi o TikToku, koja je objavljena u Hrvatskoj, a ujedno je i najmlađi kolumnista Jutarnjeg lista.

Zahvaljujući ličnom uspjehu, sada radi s klijentima iz raznih područja, a posao mu se svakodnevno širi.

Bio je gost mnogih konferencija i festivala: panel UEFA Futsal Lige prvaka na temu "Kako postati uspješna sportska organizacija", gdje je učestvovao kao panelista i pokazao prednosti korištenja TikToka u sportskim organizacijama; kao predavač na WOLF konferenciji; My Smart City Zadar konferencija o digitalnim nomadima; kao moderator panela na konferenciji Cro Commerce 2021 vodio je raspravu o influenserima i njihovoj ulozi u marketingu; panelista na konferenciji Lider Marketing by Numbers i mnogim drugima. Sa samo 26 godina Dario je bio najmlađi predavač na Weekend Media Festivalu 2021. u Rovinju.

Zbog činjenice da na TikTok platformi uspješno vodi desetine profila kompanija, te da je njegov privatni sadržaj uvijek drugačiji i zanimljiv, mediji redovno prenose njegov rad. Njegov #BookTok izazov u kojem je učestvovalo 16 školskih bibliotekara iz cijele Hrvatske popraćen je u TV emisijama, brojnim novinama i časopisima.

Gorana Risteski

Creative strategist, Grow Mojo, Srbija

Gorana Risteski je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, na smjeru Računovodstvo i revizija, ali se “preselila“ u marketing. Trenutno je na master studijama na programu Poslovno komuniciranje i odnosi sa javnošću. U marketing se “zaljubila” još na fakultetu, a od 2017. godine “pliva” u agencijskim vodama. Članica je sekcije IAA Young Professionals i bila je polaznica prvog AcademIAA programa.

Aktivno snima video klipove za društvenu mrežu TikTok i istražuje marketinške mogućnosti platforme. Voli razne hobije, svaki slobodan trenutak koristi da bude kreativna – bilo da je to u pitanju frizura, fotografija, video ili čak lijepo sređena Excel tabela.

Kao i sa kuvanjem, sa TikTok sadržajem može da se eksperimentiše i ovo nije jedini recept koji će uspjeti, ali može da se počne od njega. Predavanje na #PlayMediaDay07 će biti posvećeno svim brendovima, koji bi voljeli da snimaju svoj sadržaj na TikToku, ali nisu sigurni da li mogu da savladaju sve TikTok “plesove”. Ne, nećemo imati kurs TikTok plesa, već ćemo naučiti šta sve TikTok brend sadržaj može da znači i kako da se isplanira.

Gorana je trenutno na funkciji Creative Strategist u kompaniji Grow Mojo iz Srbije.

Marko Kažić

Chief Executive, Amadeo Agency, UAE

Marko je serijski preduzetnik, marketar, digitalni entuzijasta i zavisnik od sporta, a prije svega je ponosni sin i srećni brat svoje sestre. Trenutno vodi marketing agenciju sa sjedištem u Dubaiju, gdje opslužuju lidere u industriji MENA regiona. Pored toga, osnivač je i dva ed-tech startupa – Edumena i Hundred X.

Prije odlaska u Dubai, Marko je bio profesionalni fudbaler u četiri različite zemlje, prije nego što mu je karijera prekinuta zbog teške povrede. Dok je studirao DIF, odlučio je da napusti fakultet i juri svoje preduzetničke snove, što ga je odvelo tamo gde je trenutno.

Iz Srbije je, ali već 10 godina živi u Dubaiju, sa 5 kompanija u svom vlasništvu. Ljudi zapošljavaju ljude koje poznaju, vole i kojima vjeruju, a Marko će u svom predavanju na Play Media Day 07 podijeliti praktične marketing i biznis strategije, koje svako može implementirati i koje mogu pomoći da se iskomunicira vrijednost, uticaj, lakši pronalazak posla, klijenata ili biznis partnera.

Nataša Marić

Product Manager, BaDaBum, Hrvatska

Nataša Marić magistrica je novinarstva. Nakon gotovo osam godina rada u odjelu Novih medija medijske kuće Nova TV, ulazi u svijet digitalnog marketinga i oglašavanja. Idućih 5 godina provodi kao Account Manager u jednoj od najuspješnijih hrvatskih agencija 404, gdje vodi klijente poput Erste banke, Coca-Cole HBC, British American Tobacca, RIT Croatia i druge.

Trenutno radi kao Product Manager startupa BaDaBum – digitalne platforme za razvoj dječjih govorno-jezičnih poteškoća, koja je prva takve vrste na hrvatskom području i razvija vještine, kojima djeca trebaju ovladati prije polaska u školu.

U svom poslu najviše voli učestvovati u kreativnom procesu razvoja novih igara i vježbi, te pružiti korisnicima edukativno-razvojni sadržaj koji će im pomoći u svakodnevici s djecom. Na Play Media Day 07, Nataša će govoriti o razvoju BaDaBuma, kreiranju branda, saradnji IT-jevaca i logopeda, te lansiranju platforme na tržište.

Milja Šijakinjić

Kreativna direkcija, Žiška*, Srbija

Milja se bavi kreativnim radom u Žiški*, već 5 godina. Van Žiške, kreira Sadmics stripove, nerduje pop-kulturu, a godinama se bavila i akademskom debatom. Vjeruje u kreativnu hrabrost i kreativnu odgovornost. Voli istoriju advertajzinga, jer sve što ne naučimo će se prije ili kasnije ponoviti, a niko ne želi da vidi MySpace opet, zar ne? Ne voli kratke biografije, zato je najbolje da se upoznaš sa Miljinim radom kroz blogove, podkaste i kampanje na sajtu Žiške ili LinkedIn-u.

* Žiška je kreativna agencija. Ističu da su dobri u sadržaju / produkciji / strategiji novih medija, te da imaju sleševe, jer zapošljavaju slešere. Vole da rade sa brendovima koji imaju visoke ambicije.  Kada ne pripremaju komunikaciju, snimaju podkast i mijese kiflice.

Na Play Media Day 07 Milja će održati predavanje na temu “Bijeg u realnost: reklama istine” gdje će govoriti o tome da je istina najbolji sales pitch i jedini nakon kojeg možeš da pogledaš babu u oči i ponosno kažeš čime se baviš. Kroz tri Žiškine kampanje, Milja analizira princip istine u kreativnom radu. Čućeš o tome kako se slavi rođendan piratskog brenda, kako se priča sa klincima o mentalnom zdravlju i šta programeri žele od poslodavca (hint: nije stoni tenis). Bitnije, dobićeš alate i razloge da zrno istine u svakoj ideji zalijevaš i gajiš, da ti lijepo raste! Što bi rekli: nema laži, nema prevare. Ali stvarno.

Nikolina Horvat Subašić

Employer Branding direktorica, Degordian, Hrvatska

Employer Branding direktorica iz Degordiana s desetogodišnjim iskustvom u marketingu, internoj i eksternoj komunikaciji, employer brandingu i korporativnom brandingu u IT payment industriji i digitalnoj agenciji.

U dosadašnjoj karijeri radila je na globalnim kampanjama, digitalnim projektima, procesima rebrandinga, employer branding strategijama te sarađivala na projektima s mnogim međunarodnim marketinškim agencijama.

Play Media Day 07 Nikolina će obilježiti temom „Employer branding strategija - od insighta do implementacije“ i otkriće kako izgleda proces izrade employer branding strategije od istraživanja i razgovora sa zaposlenicima do implementacije, zatim primjenu Employer branding strategije na jednom primjeru iz prakse.

Slavimir Stojanović

Dizajner, vizuelni umjetnik, pisac i profesor, Srbija

Slavimir Stojanović je beogradski dizajner, vizuelni umjetnik, pisac i profesor. Njegovi projekti osvojili su više od 300 međunarodnih nagrada i priznanja, nalaze se u svjetskim muzejima i enciklopedijama.

Osnivač je ”Futro Design” studija za kreativne komunikacije, kao i lifestyle brenda ”Futro”. Autor je autobiografskog bestselera “Devet” i serije dječijih slikovnica “Avanture Singi Lumbe”. Dobitnik je nagrade za životno djelo UEPS-a, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, TEDx govornik, te gostujući profesor na School of Visual Arts u New Yorku.

Na Play Media Day 07, Slavimir će održati predavanje na temu “We are Perfect”, gdje će se osvrnuti i govoriti o otkrivanju sopstvenog, autentičnog narativa kroz rad na autorskim projektima i njegova aplikacija u slučajevima vizuelnih komunikacija u komercijalne svrhe.

Ana Jovanović

Direktorica online platforme „Krojačeva škola“, Srbija

Ana Jovanović je suosnivačica i direktorka “Krojačeve škole”, kompanije posvećene obrazovanju i dio je tima za razvoj platforme za online učenje.

Krojačeva škola je razvila najsavremeniju platformu za efikasno online učenje, koju aktivno koristi više od 20 hiljada polaznika. Predavači su renomirani stručnjaci u svojoj oblasti i vrlo uspješni u prenošenju znanja.

Danas, na platformi Krojačeve škole, nova znanja i vještine stiču zaposleni iz više od 350 kompanija iz regiona, među Kojima je i Atlantik Group, Hemofarm, Infostud, Gomex i mnogi drugi.

Ana je u privredi 19 godina i tokom svog rada realizovala je niz projekata, ono što danas zovemo start up-ovima, kao što su: Suveniri Srbije, prva internet suvenirnica i krovno tijelo za plasman suvenira, projekat "Sjaj neba weba" u okviru kojeg je više od 30 kompanija dobilo besplatne web stranice, koje su napravili učenici škole. Autorka je knjige za djecu "Mamine priče", koja je jedina knjiga koja nije udžbenik, a u ponudi je za besplatno preuzimanje Fondacije Aleka Kavčića.

Svrstana je u 10 najuspješnijih preduzetnika grada Beograda, dobitnica je priznanja “Cvet uspeha za ženu zmaja” i dodijeljena joj je nagrada “Biznis dama Srbije”. Takođe je zvanična mentorka ženskog preduzetništva u okviru Mreže mentora EU.

I danas je mentorka velikom broju onih, koji su se usudili da ostvaruju svoje poslovne zamisli i to radi sa uživanjem.

Željko Crnjaković

CEO Solutium, autor podcasta ”Webinarium”, Srbija

Željko Crnjaković je internet preduzetnik. Od 1999. godine se bavi engleskim jezikom i komunikacijama, a posljednjih 15 godina se bavi marketingom. Osnivač je digitalne agencije za audio i video produkciju Solutium, autor i producent podcasta Webinarium, Male Pobede, Pazi, snima se! i Coworking Values Podcast, youtube kanala za društvene igre “Nećeš da se igraš?”, aktivan dio coworking, preduzetničkih i IT zajednica, kao i koordinator InfostudHub coworking centra.

Željko će na Play Media Day 07 održati predavanje o tome kako u svijetu hiper-produkcije sadržaja i svakodnevnog bombardovanja korisnika najrazličitijim pisanim, audio i video sadržajima biti drugačiji. Takođe, dobićete odgovore na neka od pitanja poput “šta je to što vaš sadržaj čini  posebnim”, “da li je ono što ga čini posebnim nivo produkcije ili poruka koju prenosite”,  “šta je uopšte kvalitetan sadržaj i odakle početi”.

Nebitno da li kreirate promo video za biznis, reklame, tutoriale, kurseve ili seriju podcasta ili YouTube emisija, i da li to radite svakodnevno, periodično ili jednokratno, Željko će otkriti koji su to principi kojima se treba voditi, na šta se treba fokusirati u planu za novi projekat.

Marija Kambić

Glavna i odgovorna urednica Pluton Logistics, Srbija

Marija Kambić je preduzetnica i specijalistkinja za kreiranje sadržaja. Po obrazovanju je diplomirana politikologinja za novinarstvo i komunikologiju i jedna od vodećih stručnjakinja u oblasti novinarstva, digitalnih medija i digitalnog marketinga u Srbiji.

Karijeru dugu više od 15 godina gradila je na pozicijama novinarke, kao i urednice i glavne i odgovorne urednice vodećih poslovnih portala u Srbiji. Dobitnica je priznanja “Kluba privrednih novinara Srbije” za istraživačko novinarstvo.

Firmu Pluton Media za digitalno izdavaštvo, koja razvija sopstvene internet brendove (informativne portale), osnovala je 2019. godine. Prvi brend je www.plutonLogistics.com  - vodeća regionalna platforma koja informiše i okuplja stručnjake u oblasti transporta i logistike iz zemalja bivše Jugoslavije. Drugi brend je pokrenut 2021. godine. Portal lepevesti.online nastao je sa ciljem da se istaknu lijepe vijesti, kao i lijepe priče o ljudima, idejama, projektima…

Miljana Nikodijević

Konsultantkinja za digitalnu transformaciju, Srbija

Miljana Nikodijević je internacionalno sertifikovana nezavisna konsultantkinja za organizacione promjene i digitalnu transformaciju. Sa 27 godina, u Srbiji, iz prvog pokušaja, dobila je investiciju kao žena preduzetnica od žene Angel investitora. Vlasnica konsultantske boutique kompanije Mijaija. Osnivačica ARK Symposium.

Miljana će na Play Media Day 07 podijeliti praktične savjete i strategije kako je ljudski faktor presudan za uspjeh digitalne transformacije, šta je zapravo digitalna transformacija, ko sve mogu biti lideri promjene, primjeri iz prakse, zašto nam je teško da bilo šta mijenjamo, zašto stvari umiru, kako stvari žive i da li to vrijedi i kako znati kada odustati.

Branka Novčić Korać

Docent na katedri za marketing i odnose s javnošću, Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu, Srbija

Branka Novčić Korać je docent sa više od 10 godina rada na Katedri za Marketing menadžment i odnose s javnošću, Fakulteta organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu. Doktorirala je u oblasti brendiranja područja, gdje se akademski usavršavala u Italiji, Austriji i Sloveniji. Profesionalno i stručno usavršavanje nastavila je i tokom rada na Fakultetu radeći na projektima sa domaćim i stranim brendovima, kao konsultantkinja. Danas je saradnica u konsultantskoj kući Horwath HTL Beograd i suosnivačica Centra za brendiranje područja, čija je osnovna djelatnost savjetovanje, edukacija i izrada projekata za unapređenje imidža i reputacije područja. U 2022. godini pokrenula je MarketingBiznisa LearningLAB platformu za različite vidove konsultacija u oblastima marketinga i biznisa.

Na Play Media Day 07 predstaviće temu "Brendiranje (desti)nacija", aktuelnu i „vruću temu" o kojoj se nedovoljno zna. Branka će kroz aktuelne primjere iz prakse, pokušati da odgovori gdje počinje brendiranje destinacija, a završava se brendiranje nacija. Pružajući osnovne smjernice za primjenu koncepta brendiranja, prije svega na nivou nacija i turističkih destinacija, predstaviće nova sistematizovana znanja i prakse, koje mogu posebno da koriste donosiocima odluka, marketarima i drugim stejkholderima.

Galeb Nikačević Hasci Jare

Novinar, kreator sadržaja, autor podcasta ”Agelast”

Galeb šta god da je radio u javnom prostoru rušio je granice i rekorde u tome. Čovjek koji je prisutan već više od 20 godina u medijima, svoje novinarsko putovanje započeo je na TV Metropolis, a njegov evolucioni put doveo ga je do toga, da je danas jedan od najznačajnijih novinara i autora podcasta u regionu. Oduvijek je pažnju privlačio činjenicom da je imao šta reći.

Galeb Nikačević radio je za MTV Adria kao voditelj, muzički urednik i zaštitno lice MTV-a na Balkanu. Bio je voditelj programa Teen Talk 2016, organizator magazina Bravo, u saradnji sa Telenorom, te urednik portala VICE, a od 2019. godine postao je glavni i odgovorni urednik portala Noizz. 2020. godine kreirao je svoj podcast pod nazivom „Agelast“, koji je ubrzo postao jedan od vodećih u Srbiji i regionu.

Na Play Media Day 07 Galeb će govoriti i održati predavanje na temu “Put uspjeha Agelast podcasta” gdje će sa publikom podijeliti svoja bogata iskustva, svoju priču, put do uspjeha, izazove, anegdote, radeći i kreirajući svoj popularni podcast Agelast.

Vanna Bojović

Travel bloggerka, Hrvatska

Vanna Bojović je popularna travel bloggerka sa više od 100 posjećenih zemalja iza sebe na 5 kontinenata, a konačni cilj je kročiti u svaku državu svijeta. Biće dio panela „Posao iz snova“, koji će okupiti neke od najvećih travel bloggera iz regiona, koji će predstaviti svoj razvojni put i recept za uspjeh. Završila je turistički menadžment na VERNU i kao turistička radnica posljednjih godina imala je priliku raditi u gotovo svakoj grani turizma – od hotela, preko agencije i avio transporta, pa do turističkog vodiča.

Osim proputovanih država, godinu dana je živjela i radila u Rusiji, a do svoje 21. godine i preseljenja izvan Hrvatske bila je hrvatska reprezentativka u akrobatskom rock ‘n’ rollu, sa kojim su u djetinjstvu njena putovanja i započela. Splet okolnosti, ljubav prema putovanjima i pisanje o istima uz koncept edukativnih, a istovremeno zabavnih storija na instagramu doveli su danas do toga da Vanna radi ono šta zaista voli, te da je fokusirana na rad na društvenim mrežama i marketing.

Andrea Henao

Managing director, 360 Agency Berlin 360 Agency Europe, Njemačka

Andrea vodi prvu ikada održivu marketinšku agenciju na svijetu, koja promoviše isključivo održive brendove širom svijeta. Ona je jedan od revolucionarnih mislilaca, koji su odlučili da 360 Agency Berlin promoviše isključivo održive brendove i preuzme punu odgovornost za brendove i proizvode koje promovišu.

Andrea već 15 godina radi u globalnom oglašavanju, počevši od kreativne strane u BETC-u 2003. u Parizu, a zatim radi na medijskom planiranju i strategiji za Philips i Nokiju u Carat-u u Londonu, LG, a potom Heinekein, putem agencije Starcom iz Amsterdama. Radila je i za Volkswagen u Mediacomu, prije nego što je oformljena 360 Agency Berlin.

Andrea je i dobro poznata govornica na konferencijama širom svijeta, uživa da realizuje svoje projekte, te dijeli svoju viziju i strast prema poslu. Ona vjeruje da odgovornim konzumiranjem i odgovornim oglašavanjem možemo promijeniti živote hiljada ljudi, doživljavajući ove nove načine i procese oglašavanja ne samo kao trend već i kao dio strukturalne promjene.

Milena Đorić Gudurić

Direktorica marketinga Mastercard za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Milena Đorić Gudurić je zadužena za strateško kreiranje i izvođenje marketinških i komunikacijskih aktivnosti za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Na toj poziciji, Milena pruža podršku razvoju i implementaciji inovativnih poslovnih projekata, sa tradicionalnim i netradicionalnim partnerima iz finansijskog, trgovačkog i institucionalnog sektora, dok istovremeno osigurava relevantno lokalno pozicioniranje globalnog brenda.

Počela je sa radom u kompaniji Mastercard 2018. godine na poziciji marketing menadžera za tržišta Srbije i Crne Gore, a prije toga je sticala profesionalno iskustvo, kroz različite industrije poslovanja klijenata radom u prestižnim marketinškim agencijama. Milena je takođe članica Vijeća za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije.

Robert Dacešin

Magistar ekonomije, travel blogger i putopisac

Robert Dacešin po zanimanju je magistar ekonomije, čije zvanje je stekao na Ekonomskom Univerzitetu u Bratislavi. Dugo godina se bavi digitalnim marketingom i vodi putopisni blog RIO priče sa putovanja, koji je najčitaniji putnički blog na našem jeziku sa oko 150 000 mjesečnih posjeta. Uz to, nedavno je osvojio i prvu nagradu na prestižnom filmskom festivalu turističkog filma u Japanu, gdje je njegov video na temu "Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 destinacija u svijetu" pobjedio kao najbolji turistički film o nekoj zemlji u konkurenciji 1542 video rada iz cijelog svijeta. Aktivno govori engleski, španski, portugalski, italijanski, te komunicira na slovačkom jeziku.

Dugo godina je radio kao međunarodni teniski sudija, te je imao priliku da sudi Nadalu, Mareju, Del Potru, Timu, Zverevu, Monfisu i mnogim drugim igračima. Autor je četiri putopisne knjige i dobitnik nagrade grada Banjaluka za svoj doprinos promociji turizma u svom gradu.

Vladimir Stanković

Autor podcasta ”Biznis priče”, preduzetnik, Srbija

Diplomirani inženjer informacionih tehnologija i nesuđeni programer Vladimir Stanković tokom studija osnovao je Petguards, prvu platformu za čuvanje kućnih ljubimaca. Kroz bavljenje fotografijom ulazi u svijet Instagrama i pokreće Instarocket, servis za marketing automatizaciju, iz čega nastaje VLADSDIGITAL.

Osnivač je najgledanijeg biznis podcasta u regionu pod nazivom “Biznis priče”. Karakteristično za sve njegove projekte je da su pokretani uz minimalna finansijska ulaganja. Vladimir, majstor aikidoa 1. Dan, na Play Media Day 07 održaće predavanje na temu "Kako sam napravio najgledaniji biznis podcast".

Marija Mićović

Digital marketing menadžerka, Metalac Digital, Srbija

Marija Mićović je predstavnica kompanije Metalac iz Gornjeg Milanovca. Dio je tima Metalac Digital-a, najmlađeg preduzeća u okviru Metalac grupe, zaduženog za ecommerce, digitalni marketing i sveukupan online nastup Metalca. Nakon završenih osnovnih i master studija na Fakultetu organizacionih nauka i prakse u digital marketing agenciji, vraća se u svoj rodni grad, Gornji Milanovac, gdje započinje svoju karijeru u Metalcu.

Radi na poziciji menadžerke za digitalni marketing i smatra da je korisničko iskustvo okosnica uspjeha jednog brenda. Iskustvo koje ima u svakodnevnom kontaktu sa kupcima, putem više različitih kanala komunikacije naučilo ju je da korisnik u današnje vrijeme želi transparenost, iskrenost, razumijevanje i personalizaciju.

Na Play Media Day 07 Marija će uz svoju saradnicu iz agencije Pioniri pokazati kako klijent i agencija mogu biti prijatelji, uz potpuno povjerenje i slobodu da se ispolji kreativnost.

Razgovor jedan na jedan pod nazivom „Iza viralnosti je povjerenje - Studija slučaja Metalac x Konstrakta“ će  privući veliku pažnju učesnika.

Da li se hemija rađa već pri prvom sastanku ili se gradi dugom i kontinuiranom saradnjom? Koji je to prelomni trenutak, pa se klijent prepusti u ruke agencije, a ideje koje dolaze sa obje strane se vrednuju i nadograđuju? Ima li trnja i suza na putu do uspjeha, i koliko kompromisa je dovoljno da saradnja traje punih 10 godina?

I da li je viralnost nešto što se slučajno desi ili se na njoj radi 8 sati, 365 dana godišnje?

U studiji slučaja “Iza viralnosti je povjerenje” pričamo o “bračnim odnosima sa klijentom”, nekim tvitovima iz 2021. koji se i dalje prepričavaju i real time marketingu, iz kojeg se rodila saradnja između Konstrakte i Metalca. Sa vama su Marija Mićović, menadžerka za digitalni marketing kompanije Metalac i Slavica Božić, akaunt direktorka iz agencije Pioniri Communications.

Slavica Božić

Account Direktorka, Pioniri Communications, Srbija

Slavica Božić dolazi iz agencije Pioniri Communications, full service kreativne agencije sa fokusom na digital. Na poziciji je akaunt direktorke i od 2014. godine je dio marketing industrije. Po obrazovanju je diplomirana novinarka.

Iz dugogodišnjeg iskustva rada u agenciji naučila je da se od marketing stručnjaka očekuje da budu pokretači zabave, stvaraoci inovativnog sadržaja i uvijek brži od vremena. Vjeruje da se kreativnost njeguje, vježba i hrabri, ali najviše vjeruje u dobru organizovanost – poslovnu i privatnu.

Na Play Media Day 07 Slavica će demantovati sve popularne marketinške priče o sukobima koji tinjaju između agencija i klijenata i otkriti da se najbolje stvari dešavaju samo kada postoji bezuslovno povjerenje.

Ida Prester

TV lice, muzičarka, influenserka

Ida Prester je poznato tv i muzičko lice regiona. Posljednjih 20 godina pratimo njen rad kroz razne događaje, TV emisije i njen popularni bend Lollobrigida i muzičke projekte Frau Casio i MAIKA. Ida je postala zaštitno lice mnogobrojnih regionalnih konferencija, događaja i festivala i javna ličnost kojoj se vjeruje na društvenim mrežama.

Ako postoji osoba koja predstavlja medijsku scenu Balkana danas, onda je to nesumnjivo Ida Prester. Nasmijana, uvijek vedra, vesela, ali sa stavom, ona je aktivna i društveno angažovana. Željno je očekujemo na Play Media Day 07 u Banjaluci 03. juna, gdje će svojom sjajnom energijom briljirati kao i uvijek na sceni dok moderira u konferencijskim salama i svojim osmijehom oduševiti Play Media Day publiku.